DE FLEXFAMILY
DOET HET ANDERS!

HOE GOED RISICOMANAGEMENT HET VERSCHIL KAN MAKEN

Lees meer 

Golf

De uitzendbranche heeft een imagoprobleem dat De arbeidsmigranten worden uitgebuit, slecht betaald worden en slecht gehuisvest zijn. Het rapport Roemer legt dit ruimschoots op tafel. Dit rapport legt veel voorkomende misstanden in de uitzendbranche bloot. Daarnaast is dit meerdere keren in de media te zien. Ook in verzekeringsland is dat merkbaar, want de schaderesultaten zijn zodanig slecht dat verzekeraars deze branche mijden.

 

Is dat voor ieder uitzend- of detacheringsbureau van arbeidsmigranten zo? Nee, het kan gelukkig ook anders! Een mooi voorbeeld is Flexfamily, een zakelijke relatie van ons. De filosofie, orde & netheid en handhaving van hun huisvesting, is een pure vorm van risicomanagement.

 

OP BEZOEK BIJ FLEXFAMILY

Dat wilden onze adviseur Luc IJsseldijk en assurantiemakelaar Jaap de Knegt van Claeren wel eens met eigen ogen zien. De risico’s van Flexfamily zijn verzekerd via de assurantiebeurs door onze beursmakelaar Claeren. Claeren is net als Heilbron onderdeel van de Alpina Group (voorheen Heilbron Groep). Tijd dus voor een gezamenlijk bezoek aan Flexfamily!

 

Clemens van Lent, oprichter van Fides – dat tegenwoordig is uitgegroeid tot Flexfamily - nam Luc IJsseldijk en Jaap de Knegt vorige maand mee voor een rondleiding. Hij liet zien hoe zij hun uitzendkrachten uit voornamelijk Polen faciliteren.

 

LOCATIE ZEVENAAR

Dit is het voormalige pand van de Rabobank dat jaren lang leeg heeft gestaan. Afgelopen voorjaar is dit pand in gebruik genomen door Fides Personeelsdiensten B.V., onderdeel van de Flexfamily Groep. Hier zijn 180 bedden verdeeld over 1- en 2-persoonskamers. De kamers liggen aan de buitenkant en op iedere etage bevinden zich in het middengedeelte de badkamers, de wasmachineruimtes, gezamenlijke keukens en eetruimtes. Alles is helemaal nieuw. Het pand is doorlopend 80% in gebruik. De hele dag hangt er een rustgevende sfeer. De uitzendkrachten wonen namelijk verdeeld over vier etages en werken daarnaast in ploegendiensten.

 

locatie Beekbergen

Dit is een voormalig recreatiepark dat Flexfamily grotendeels in gebruik heeft in de vorm van recreatiechalets in eigendom en die gehuurd worden. Een chalet wordt door maximaal twee personen bewoond en bestaat naast het slaapgedeelte uit een aparte woonkamer, keuken en badkamer. Het park ligt er netter bij dan een gemiddeld vakantiepark.

Interview Foto
Flexfamily doet het anders!_156
Handhaving

Flexfamily, de naam zegt het al. Dit uitzendbedrijf is één grote familie waar je als migrant bij wilt horen. Communicatie en huisvesting zijn belangrijke onderwerpen. Veel medewerkers en huisbeheerders spreken onder andere Pools. Zo voelen de gasten zich snel thuis. Clemens vergelijkt het met de situatie als zijn eigen kind naar het buitenland gaat. Dan wil je als ouder ook dat je kind goed terechtkomt en zich zo snel mogelijk prettig voelt in de nieuwe omgeving ver weg van huis. Met die gedachte kijkt Flexfamily continue wat hieraan kan bijdragen. Belangrijk onderdeel van de organisatie is daarnaast dat er handhaving is. Orde en netheid geeft rust. Iedere locatie heeft altijd twee of drie handhavers. Zij bewaken dat alles netjes blijft en spreken bewoners aan als dat nodig is.

 

‘Ik heb argumenten nodig om de premiestijging voor opstal- en inventarisverzekeringen een halt toe te roepen.'

- Jaap de Knegtassurantiemakelaar -

Interview_92
Claeren en wij zijn overtuigd, nu de verzekeraar nog!

Dat onder meer Flexfamily een uitzondering is in de branche weten we nu wel zeker. Jaap de Knegt vertelt: ‘Verzekeraars worden geconfronteerd met slechte schaderesultaten als het gaat om verzekeren van panden waarin migranten worden gehuisvest. Er zijn steeds minder verzekeraars die dit risico willen verzekeren. Het wordt ook steeds uitdagender voor verzekeringsbemiddelaars om verzekeraars te overtuigen. Zij worden namelijk te vaak geconfronteerd met de migrant die staat te barbecue-en in huis. Ik had wel een positief beeld over Flexfamily vanwege het feit dat er bijna nooit schade is geclaimd sinds het contract dat door Claeren drie jaar geleden is opgesteld. Maar ook mijn beeld wordt gevormd door alles wat er in de media over de uitzendbranche wordt gezegd. Ik heb argumenten nodig om de premiestijging voor opstal- en inventarisverzekeringen een halt toe te roepen. Nu ik het met eigen ogen heb gezien denk ik er nog positiever over. Ik ben blij dat adviseur Luc IJsseldijk dit bezoek heeft georganiseerd’.

 

Verzekeraar zeer positief verrast

Flexfamily onderscheidt zich positief van het imagobeeld en laat zien dat zij op haar manier aan risicomanagement doet. Dit draagt ertoe bij dat wij samen met Claeren de verzekeraar konden overtuigen om met doorlopende verzekeringsvoorstellen te komen. De verzekeraar is zeer positief verrast. De panden en inventaris van Flexfamily kunnen nu verzekerd worden, terwijl steeds meer collega-detacheerders dit niet meer lukt. Daar zijn wij natuurlijk trots op!

 

Goed risicomanagement kan het verschil maken

Dat goed risicomanagement hier het verschil maakt, laat zich in dit voorbeeld mooi zien. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor de uitzendbranche van arbeidsmigranten. Bij Heilbron denken we graag mee en zetten graag een stap extra om zo lastige risico’s verzekerd te krijgen.

 

Flexfamily doet het anders!_157

Naar boven 

Flexfamily doet het anders!

 
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...