Interview Marco Gregoor
CEO Heilbron Groep

Dicht bij de klant

Lees meer 

Golf

De overname van HuninkDorgelo door de Heilbron Groep is aanleiding om ook CEO Marco Gregoor een aantal vragen te stellen. Over de missie, visie en strategie van het nieuwe moederbedrijf. En wat de overname voor klanten en relaties van HuninkDorgelo betekent. 

 

Door strategische fusies en overnames is De Heilbron Groep uitgegroeid tot één van de grootste financieel adviesbedrijven in Nederland als het gaat om risicomanagement, financiële dienstverlening en makelaardij. En die groei zal de komende jaren doorzetten.

 

Uw bedrijf wil samen op weg om de adviseur van de toekomst te zijn. Hoe ziet zo’n adviseur eruit?

Tijdens de coronapandemie hebben we gezien dat adviseurs prima vanaf iedere locatie hun werk kunnen doen. Dat werkt flexibel, efficiënt en klantvriendelijk. Daarnaast willen we na deze periode ook weer contacten fysiek onderhouden. Dat waarderen niet alleen onze klanten en relaties, maar wijzelf ook. Sfeer proeven bij een zakelijke relatie en persoonlijk contact met de mensen waar het om gaat, blijven altijd enorm belangrijk voor goed advieswerk. Vergelijk het met de combinatie van de zeer geavanceerde en klantvriendelijke website van Coolblue en de lokale winkels die er zijn. Een krachtig concept!

 

Heilbron gelooft in die combinatie van zowel dicht bij de klant zijn, maar tegelijkertijd ook efficiënt zaken op afstand kunnen regelen. We hanteren in onze ‘buy and build strategy’ een centrale aansturing in combinatie met lokale aanwezigheid en zichtbaarheid voor klanten en relaties. Dat doen we door kennis en kunde te clusteren op locaties verspreid door het land met meer dan 50 medewerkers. Voor de klant heeft dit het grote voordeel dat hij op iedere clusterlocatie voor een uitgebreid pakket aan dienstverlening terecht kan. Ook als het gaat om specialistische zaken, zoals het verzekeren van de meest luxe auto.

 

Wat gaat een klant of relatie van HuninkDorgelo merken van de overname door Heilbron?

Door de omvang van de Heilbron Groep is de slagkracht van de organisatie vele malen groter. Niet voor niets is ons motto: #dekrachtvansamen. Door ons volume kunnen we meer investeren in betere IT-structuren, organisatie en innovatie. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van moderne applicaties, poliskluizen, volledig digitale verwerking van dossiers en de snellere afwikkeling van schademeldingen. Kortom, klanten zullen merken dat ze nog beter bediend worden, meer service ervaren. In onze branche wordt namelijk niets voor ons ontwikkeld. Die innovatie moeten we altijd zelf realiseren en dus ook bijhouden. De wensen en behoeften van de klant zijn daarvoor steeds ons uitgangspunt. Relaties van HuninkDorgelo kunnen bovendien voor veel meer producten en diensten bij ons terecht, dankzij ons uitgebreide netwerk in binnen- en buitenland. Uiteindelijk zal een klant dus nooit meer ‘nee’ horen op zijn vraag om een risicoverzekering. Ons volume is groot en we hebben de kennis van zaken om alles te kunnen dekken.

‘Alleen een nieuw jasje. Bekende, vertrouwde adviseurs blijven. En ook onze dienstverlening verandert niet.’

Interview_92
Hoe omschrijft u de Heilbron Groep?

Vanuit onze rijke historie (vanaf 1932) hebben we veel ervaring als financieel dienstverlener. Met ons team van meer dan duizend specialisten werken wij dagelijks voor zakelijke relaties van mkb tot groot zakelijk en voor particulieren. Vanuit de groep houden we van een actieve houding. Zowel intern in onze teams als naar buiten richting onze uitdagende opdrachtgevers. Voor wie wij een landelijke speler met een lokaal karakter willen zijn. Ons streven is dat onze relaties één duidelijk aanspreekpunt hebben. Iemand die ervoor zorgt dat de dienstverlening voor onze klant optimaal verloopt. Met onze merken kunnen we een breed palet aan diensten aanbieden voor verschillende doelgroepen. Door in de toekomst vanuit één merk te werken, blijven we dit verschil maken. Wij werken samen en kijken verder. Buiten de kaders. Om onze klanten altijd het beste advies te geven. Het is onze visie om dé partner te zijn op het gebied van risicomanagement, financiële dienstverlening en makelaardij. Wij staan daarbij dicht bij onze klant en bieden voor ieder risico de beste oplossing.

Interview Foto
Hoe is de overname tot stand gekomen?

Vanaf 2014 werken HuninkDorgelo en Heilbron al samen bij het inkopen en ontwikkelen van verzekeringen via volmacht. Zo hebben wij elkaar goed leren kennen en werden beide bedrijven steeds verder met elkaar verbonden. Twee jaar geleden ontstonden bij de directieleden de eerste gesprekken over een mogelijke overname. Alles bij elkaar heeft dat ruim een jaar geduurd. Toen op alle fronten commitment was bereikt, hebben we de procedure verder in gang gezet, inclusief Due Diligence procedure en de goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (Afm).

 

De cultuur en manier van werken bij HuninkDorgelo komen overeen met die van de Heilbron Groep. Wat zijn de kenmerken van de Heilbron groep?

We werken persoonlijk, kennen onze klanten en onze collega’s. We zijn deskundig, weten waar we over praten en zijn specialist op meerdere vlakken. Ook zijn we ondernemend, want we kijken verder, buiten de gebaande paden. We willen elkaar beter maken. Bovendien zijn we betrokken. Dat houdt voor ons in dat we met elkaar over zaken van gedachten wisselen. Met een relativerende blik naar de wereld kijken. Samen optrekken. Tot slot zijn we betrouwbaar. Ons vak gaat immers over zekerheid. Weten dat het goed komt, afspraak is afspraak.

Interview Foto

Marco Gregoor, CEO Heilbron Groep

 

Marco Gregoor is CEO van de Heilbron Groep. De Heilbron Groep bestaat uit drie divisies met vestigingen door heel Nederland. Met een volmachtbedrijf, arbodienstverlening, verzekeringsadviesbedrijf en makelaardij zijn we onderdeel van één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland.  

Hoe vertaalt die interne cultuur zich extern, naar de klant?

Wij willen letterlijk dicht bij onze klanten staan. Onze vestigingen hebben een sterk lokaal, regionaal karakter. Met collega’s die er ook met plezier wonen en werken. Laagdrempelig. Voor een optimale, persoonlijke klantbediening. Vanuit de rijke geschiedenis weten wij waarover we praten. Maar wat wij dagelijks doen voor onze klanten is ook een vak en dat verstaan we erg goed. Wij zetten onze expertise in om kwaliteit te leveren. We zijn trots op ons beroep! Als team werken wij met beide benen op de grond. No-nonsense en objectief. Adviserend en zakelijk. Verstandig en reëel. En bij alles geldt: wat we doen, doen we in het belang van de klant. Die moet meerwaarde ervaren. 

Naar boven 

Interview met Marco Gregoor

 
Loading ...