interview met carlectra
Peter van tuijl over zijn relatie met Heilbron didam

Lees meer 

Golf

 

CARlectra Inbouwspecialisten in Ulft is een prachtig bedrijf in de automotive-sector. Oprichter en mede-eigenaar Peter van Tuijl is het bedrijf in 2008 gestart en heeft het ontwikkeld tot een toonaangevende speler binnen de sector. CARlectra werkt zowel voor particuliere als voor bedrijfsmatige opdrachtgevers. Vanaf de oprichting zijn ze klant van Hansen Aaldering Financieel advies. Een interview met Peter van Tuijl.

 

Waarin is CARlectra gespecialiseerd?

Peter: “Best wel in veel. We leveren heel veel verschillende zaken in auto-elektronica en bouwen dit ook in. Van navigatie tot beveiliging en van kabelbomen tot audio-installaties. Ook herstellen we diefstalschades waarbij airbags en multimediasystemen uit een auto zijn gestolen. Waar mogelijk bouwen we dan ook oplossingen in om bij herhaling de schade te beperken. Daarnaast richten we bestelwagens op maat in, bouwen we bestelwagens om tot camper en nog veel meer.”

 

Hoe is de samenwerking met Hansen Aaldering tot stand gekomen?

“Voordat Jurgen zich in 2008 inkocht bij Hansen Aaldering, regelde hij al mijn privé-verzekeringen en mijn hypotheek. Dus ik ben meeverhuisd. Toen ik in 2008 startte met CARlectra, was het geen vraag waar ik mijn zakelijke verzekeringen ging onderbrengen. Ik heb toen bewust gekozen voor een kleinere lokale aanbieder. Voor mij is het belangrijk dat de lijnen kort zijn, dat ik geen nummer ben en dat de dienstverlening laagdrempelig en deskundig is.”

 

Dan is de relatie blijkbaar wel goed?

Peter beaamt dit volmondig: “De relatie is uitstekend. Mijn motto is ‘de vent maakt de tent’. Dat is precies waarom ik zo tevreden ben. In het geval van Hansen Aaldering geldt dat trouwens voor het hele bedrijf, want iedereen doet zijn uiterste best voor ons. Eén keer per jaar komen Jurgen en Enrico bij ons op de zaak en dan nemen we alle verzekeringen door. We hebben hier best wel complexe risico’s, dus het vraagt om deskundigheid om het allemaal goed afgedekt te hebben. Simpel voorbeeld: we halen met een autotransporter meerdere auto’s op bij verschillende dealers. Die auto’s kunnen weer van verschillende privé personen zijn. Als er onderweg iets gebeurt, zijn die auto’s dan wel verzekerd en op wiens polis? Of we plaatsen bij schadeherstel een nieuwe maatwerk kabelboom in een politieauto en er ontstaat later kortsluiting. Als dit verzekeringstechnisch niet goed geregeld is, dan hebben we echt een groot probleem.”

‘De relatie is uitstekend. Mijn motto is: de vent maakt de tent.'

Interview_92
We zijn zuinig op onze mensen

“Inmiddels hebben we zo’n tien mensen in dienst en werken we met een vijftal zzp’ers. Dat is allemaal gespecialiseerd personeel. We hebben de meeste medewerkers zelf opgeleid. Kennis, kunde en ervaring is in ons bedrijf heel belangrijk. De laatste jaren is het steeds moeilijker om nieuwe mensen te vinden die een schitterend vak willen leren, van afwisseling houden en het geen probleem vinden om een avond door te werken als dat zo uitkomt. Daar maak ik me best zorgen over. Daarom zijn we ook heel zuinig op onze mensen. Als er iemand ziek wordt, dan hebben we direct een issue in de planning. Ook dit risico hebben we weloverwogen verzekerd, zodat we de financiële schade kunnen beheersen.”

 

Wat is je verwachting van Heilbron Didam?

“Het is fijn om te horen dat Jurgen en Alwin en alle andere collega’s gewoon op hun plek blijven. Dat zij deze stap maken, dat snap ik wel. Het advieswerk moet niet ten koste gaan van allerlei zaken die op de achtergrond spelen, zoals systeemveiligheid, digitalisering en de inkoop van producten. Dat wordt straks allemaal door Heilbron geregeld, dus dat is alleen maar prettig. We gaan dan ook vol vertrouwen met elkaar de toekomst in.”

Naar boven 

Interview CARlectra

 
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...