Klantinterview Zuidberg

'Dichtbij zakendoen' 

Lees meer 

Golf

 

Zuidberg in Ens is de grootste klant van Heilbron Emmeloord. Het bedrijf bestaat 40 jaar, heeft 400 mensen in dienst en heeft ook nog een vestiging in de Verenigde Staten. Zuidberg ontwikkelt en produceert hoogwaardige innovatieve producten voor de agrarische en industriële sector. Zo maken zij fronthefsystemen voor meer dan 1.000 verschillende tractoren, waarmee zij marktleider zijn. Ook leveren zij producten in meer dan 40 landen in de wereld.

 

Dichtbij zakendoen

'De samenwerking tussen Zuidberg en Heilbron Emmeloord beslaat al vele jaren. Ooit koos Zuidberg voor Meester & De Lange als verzekeringsadviseur. Dit bedrijf is opgegaan in Helder en inmiddels dus Heilbron Emmeloord. De oorspronkelijke keuze werd gemaakt vanuit de gedachte dat dichtbij zakendoen onze voorkeur heeft, mits niet te duur’, vertelt Business Controller Gert Leusink. ‘Zo kwamen wij bij Meester & De Lange uit. In We bleken dezelfde taal te spreken en hadden beiden oog voor onze regio. De huidige tijd heeft daar niets aan veranderd. Voor ons is het belangrijk dat we met een vast team bij Heilbron kunnen werken. Bij een flinke schade midden in de nacht verwacht je ook dat er dan direct iemand in de auto stapt. En dat gebeurt ook’.

 

Geen abc’tjes

Zuidberg heeft al zijn verzekeringen ondergebracht bij Heilbron Emmeloord. Ook voor het personeel heeft Zuidberg afspraken met Heilbron gemaakt, waardoor er een aantrekkelijk aanbod ligt voor een privé-verzekeringspakket en bancaire diensten. Gezien de omvang van het bedrijf zijn de verzekeringen trouwens geen spreekwoordelijke abc’tjes. Ook voor de vestiging in de Verenigde Staten lopen de verzekeringen via Heilbron. En het afdekken van de grote aansprakelijkheidsrisico's is via Heilbron geregeld bij meerdere risicodragers. Dat vraagt om een stevige expertise.

 

Belangrijke werkgever

Door zijn omvang is Zuidberg een belangrijke werkgever binnen de Noordoostpolder. Gert Leusink: ‘het bedrijf groeit nog steeds en voor draaiers en lassers is altijd wel plaats. Het valt echter niet mee om het juiste personeel te vinden, daarom biedt Zuidberg ook een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) aan. Hierbij ga je twee dagen in de week naar school en werk je drie dagen in de week bij Zuidberg. Tijdens het werk word je dan steeds gecoacht, zodat je een echte vakman of vakvrouw wordt. Het mooie van z’n overeenkomst is dat je als medewerker wel gelijk een salaris ontvangt voor vijf dagen per week. Zuidberg is een aantrekkelijke werkgever met prima arbeidsvoorwaarden en veel doorgroeikansen. Wij nodigen jongeren dan ook van harte uit om met ons in gesprek te gaan!’

 

Interview: Ruud Vreenegoor

‘Het bedrijf groeit nog steeds en voor draaiers en lassers is altijd wel plaats!' 

Gert Leusink

Interview_92

Naar boven 

Klantinterview Zuidberg

 
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...