Valpartijen
Waar lopen we tegenaan?

Lees meer 

Golf
Premieverhoging inkomen Mandaatpolissen

 

In november heeft Mandaat de nieuwe premies 2022 voor de inkomensverzekeringen bekendgemaakt. In veel gevallen gaat het om een enorme stijging van de premie. Dit was voor veel advieskantoren schrikken! Zij hadden rekening gehouden met een verhoging, maar niet in deze mate. Hoe ga je dit uitleggen aan je klant? 

 

Tom Ikink (algemeen directeur Mandaat) geeft in dit bericht uitleg over de premieverhoging.

De nieuwe premie is wel marktconform, maar met name de communicatie over de premies kon beter.'

 

Henk de Jong 
Consultant verzuim, Heilbron

 

 

Interview_92
HENK DE JONG OVER DE PREMIEVERHOGING

 

Henk de Jong, consultant verzuim, geeft zijn reactie op de premieverhoging: 

 

"We merken dat de klant vooral valt over het feit dat de aangekondigde premie totaal onverwacht was. De klant heeft niet zien aankomen dat de premie ineens hoger zou uitvallen. Daar komt nog bovenop dat de klant de afgelopen jaren minder premie heeft betaald. Dat heeft hij zo niet ervaren, omdat dit niet goed duidelijk is gemaakt. De premie is nu min of meer gelijk getrokken, maar dat heeft flinke premiestijgingen tot gevolg.

 

Inmiddels is er al een benchmark gedaan bij andere risicodragers en daarbij komt zelden naar voren dat de klant een lagere premie betaalt. De nieuwe premie is dus wel marktconform, maar met name de communicatie over de premies kon beter. 

 

We zijn nu met de klanten in gesprek om hier een passende oplossing voor te vinden. Zo hebben we de klanten met een verhoging van meer dan 20% aangegeven dat we op zoek gaan naar een alternatief. Zij krijgen hierover uiterlijk 1 maart een reactie van ons. Als dit er is en er zijn in de tussentijd geen nieuwe arbeidsongeschiktheidsmeldingen gedaan, dan kunnen zij de polis met terugwerkende kracht opzeggen per 1 januari 2022. De nieuwe polis gaat dan per die datum in. Als er wel schademeldingen zijn gedaan, kan de polis opgezegd worden vanaf de ingangsdatum van de nieuwe polis."

Naar boven 

Valpartijen

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...