Interview Marco Gregoor
Chief strategy & aquisitions alpina group

Dicht bij de klant

Lees meer 

Golf

Van der Linden heet vanaf 8 november 2021 Heilbron Bocholtz. Dé aanleiding om ook bestuurder Marco Gregoor een aantal vragen te stellen. Over de missie, visie en strategie van het moederbedrijf. En wat de gevolgen voor klanten en relaties van Van der Linden zijn.

 

Door strategische fusies en overnames zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste financieel adviesbedrijven in Nederland als het gaat om risicomanagement, financiële dienstverlening en makelaardij. In juni 2021 is de Heilbron Groep gefuseerd met de Voogd & Voogd Groep. Hiermee is een nieuwe organisatie ontstaan met de financiële en operationele slagkracht voor permanente innovatie: De Alpina Group. Deze vormt de spreekwoordelijke paraplu boven de huidige bekende merken zoals Heilbron, Mandaat en Voogd & Voogd.

 

De Alpina Group is een landelijk werkende organisatie met sterke regionale wortels en internationale ambities. Het is een onafhankelijk adviesbedrijf met meer dan 40 vestigingen in Nederland en België, en een serviceprovider voor meer dan 3.000 zelfstandige adviseurs. Hierdoor is de Alpina Group één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland. Verdere groei wordt de komende jaren doorgezet. Hiermee is Heilbron Bocholtz flink op weg om de adviseur van de toekomst te worden. Hoe ziet zo’n adviseur eruit?

 

Tijdens de coronapandemie hebben we gezien dat adviseurs prima vanaf iedere locatie hun werk kunnen doen. Dat werkt flexibel, efficiënt en klantvriendelijk. Daarnaast willen we na deze periode ook weer contacten fysiek onderhouden. Dat waarderen niet alleen onze klanten en relaties, maar wijzelf ook. Sfeer proeven bij een zakelijke relatie en persoonlijk contact met de mensen waar het om gaat, blijven altijd enorm belangrijk voor goed advieswerk. Vergelijk het met de combinatie van de zeer geavanceerde en klantvriendelijke website van Coolblue, de lokale winkels die er zijn en de persoonlijke bezorging aan huis. Een krachtig concept!

 

Wij geloven in die combinatie van zowel dicht bij de klant zijn, maar tegelijkertijd ook efficiënt zaken op afstand kunnen regelen. We hanteren in onze ‘buy and build strategy’ een centrale aansturing in combinatie met lokale aanwezigheid en zichtbaarheid voor klanten en relaties. Dat doen we door kennis en kunde te clusteren op locaties verspreid door het land. Voor de klant is het grote voordeel dat hij op iedere clusterlocatie voor een uitgebreid pakket aan dienstverlening terecht kan. Ook als het gaat om specialistische zaken, zoals het verzekeren van de meest luxe auto of een plezierjacht.

 

Wat gaat een klant of relatie van Van der Linden merken van de verdere integratie in de Heilbron-organisatie?

Door de omvang van onze Groep is de slagkracht van de organisatie vele malen groter. Niet voor niets is ons motto: #samensterker. Door ons volume kunnen we meer investeren in betere IT-structuren, organisatie en innovatie. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van moderne applicaties, poliskluizen, volledig digitale verwerking van dossiers en efficiëntere afwikkeling van schademeldingen.

 

Kortom, klanten zullen merken dat ze nog beter bediend worden, meer service ervaren. In onze branche wordt namelijk niets voor ons ontwikkeld. Innovaties moeten we altijd zelf realiseren en dus ook bijhouden. De wensen en behoeften van de klant zijn daarvoor steeds ons uitgangspunt. Relaties van Van der Linden kunnen bovendien voor veel meer producten en diensten bij ons terecht, dankzij ons uitgebreide netwerk in binnen- en buitenland. Uiteindelijk zal een klant dus nooit meer ‘nee’ horen op zijn vraag om risicoverzekering. Ons volume is groot en we hebben de kennis van zaken om alles te kunnen dekken.

‘Alleen een nieuw jasje. Bekende, vertrouwde adviseurs blijven. En ook onze dienstverlening verandert niet.’

Interview_92
Hoe omschrijf je de Alpina Group?

Vanuit onze rijke historie (vanaf 1932) hebben we veel ervaring als financieel dienstverlener. Met inmiddels een team van zo’n 1.800 specialisten werken wij dagelijks voor onze particuliere en zakelijke relaties, van mkb tot groot zakelijk. Vanuit de groep houden we van een actieve houding. Zowel intern in onze teams als naar buiten richting onze uitdagende opdrachtgevers. Voor wie wij een landelijke speler met een lokaal karakter willen zijn. Ons streven is dat onze relaties één duidelijk aanspreekpunt hebben. Iemand die ervoor zorgt dat de dienstverlening voor onze klant optimaal verloopt. Met onze merken kunnen we een breed palet aan diensten aanbieden voor verschillende doelgroepen. Wij werken samen en kijken verder. Buiten de kaders. Om onze klanten altijd het beste advies te geven. Het is onze visie om dé partner te zijn op het gebied van risicomanagement, financiële dienstverlening en makelaardij. Wij staan daarbij dicht bij onze klant en bieden voor ieder risico de beste oplossing. Als onafhankelijk financieel dienstverlener helpen wij onze klanten op een innovatieve, persoonlijke en duurzame wijze hun risico’s beheersbaar te houden en financiële zekerheid te borgen.

Interview Foto
Hoe is de overname van Van der Linden tot stand gekomen?

Van der Linden is een echt familiebedrijf. Een wisseling in het management bij Van der Linden en de ontwikkeling in de volmacht markt waren in 2020 de aanleiding om het bedrijf te gaan verkopen. Hierbij had het bieden van continuïteit voor klanten en medewerkers de hoogste prioriteit. In gesprek met Heilbron was er direct een klik, die heeft geleid tot de overname in juni 2020. De kennis en vaardigheden die Roger heeft, wil hij ook graag inzetten binnen onze groep. Daarom blijft Roger als pensioenadviseur verbonden aan Heilbron Bocholtz en werkt hij als integratiespecialist voor de Groep. Ook zijn rol als voorzitter van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijke financieel adviseurs, zet hij voort. 

 

De cultuur en manier van werken bij Van der Linden komen overeen met die van het moederbedrijf.  Wat zijn de gezamenlijke kenmerken?

We werken persoonlijk, kennen onze klanten en onze collega’s. We zijn deskundig, weten waar we over praten en zijn specialist op meerdere vlakken. Ook zijn we ondernemend, want we kijken verder, buiten de gebaande paden. We willen elkaar beter maken. Bovendien zijn we betrokken. Dat houdt voor ons in dat we met elkaar over zaken van gedachten wisselen. Met een relativerende blik naar de wereld kijken. Samen optrekken. Tot slot zijn we betrouwbaar. Ons vak gaat immers over zekerheid. Weten dat het goed komt, afspraak is afspraak.

Interview Foto

Marco Gregoor

Chief strategy & aquisitions

 

Marco Gregoor is chief strategy & aquisitions van de Alpina Group. Met inmiddels een team van zo’n 1.800 specialisten werken wij dagelijks voor onze particuliere en zakelijke relaties, van mkb tot groot zakelijk. Het is onze visie om dé partner te zijn op het gebied van risicomanagement, financiële dienstverlening en makelaardij. 

 

 

Hoe vertaalt die interne cultuur zich extern, naar de klant?

Wij willen letterlijk dicht bij onze klanten staan. Onze vestigingen hebben een sterk lokaal, regionaal karakter. Met collega’s die er ook met plezier wonen en werken. Laagdrempelig. Voor een optimale, persoonlijke klantbediening. Vanuit de rijke geschiedenis weten wij waarover we praten. Maar wat wij dagelijks doen voor onze klanten is ook een vak en dat verstaan we erg goed. Wij zetten onze expertise in om kwaliteit te leveren. We zijn trots op ons beroep! Als team werken wij met beide benen op de grond. No-nonsense, objectief en onafhankelijk. Adviserend en zakelijk. Verstandig en reëel. En bij alles geldt: wat we doen, doen we in het belang van de klant. Die moet meerwaarde ervaren. 

Naar boven 

Interview met Marco Gregoor

 
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...