DE AANDRIJVING

In deze rubriek lees je updates rondom onze systemen en processen ter verbetering voor onze dienstverlening. 

 

De Aanzet_344

Strategieontwikkeling inkomen

Website Eerdmans

STRATEGIEONTWIKKELING INKOMEN

 

Binnen de afdeling inkomen van Alpina Group is de samenwerking tussen de volmacht en het arbo-dienstverleningsbedrijf versterkt. Zowel de volmacht-tak als de arbobedrijven vallen onder de aansturing van Tom Ikink. Om deze samenwerking verder vorm te geven hebben er bij het Inkomenbedrijf de afgelopen periode een aantal “strategiekaart-sessies” plaatsgevonden. Tom vertelt daarover: “Er vinden binnen de afdeling inkomen allerlei procesverberbeteringen plaats, zowel aan de volmacht als aan de arbo-kant. Het is belangrijk om de onderlinge samenhang van deze projecten in het oog te houden en om onze kantoren vanuit een eenduidige visie te blijven bedienen. Daarom hebben we in een aantal gestructureerde strategiesessies met alle betrokkenen gewerkt aan een eenduidige visie naar de toekomst. Ook een aantal advieskantoren was bij dit proces betrokken.”  

 

STRATEGIEKAART

De strategiekaartsessies vonden plaats onder leiding van Bas te Wierik, programmamanager Zakelijk van Alpina Group. Bas vertelt: “Veel organisaties hebben een strategie die zich ongeveer als volgt laat omschrijven: ‘De markt ontwikkelt zich conform X, we willen ons richten op doelgroep of marktsegment Y. Daarom is het nodig dat onze processen en medewerkers veranderen. Deze gewenste verandering of transformatie omvat Z.’ Daarmee is de kous af. Jammer, want wat betekenen die veranderingen nu concreet voor de organisatie? En hoe gaan we die transformatie dan precies vormgeven? Een strategiekaart kan helpen om de bedrijfsvisie door te vertalen naar concrete doelen en initiatieven. Het is een soort routekaart die aangeeft hoe je op de plaats van bestemming kunt komen en wat daarvoor moet gebeuren. Ook zorgt de gekozen werkvorm ervoor dat het een route is die door het hele team gedragen wordt.”

 VERANDERPROJECTEN

Juist de uitwerking in concrete doelen en initiatieven sprak Tom erg aan in deze methode: “Als de afdeling inkomen worden we natuurlijk gestuurd door de strategie van Alpina Group en de wensen van de kantoren. Het is belangrijk hoe we deze randvoorwaarden concreet vormgeven in onze veranderinitiatieven. Onze strategische visie hebben we uitgewerkt in concrete doelen, processen en activiteiten. Op deze manier konden we toetsen of alle huidige activiteiten wel echt bijdragen aan het verwezenlijken van de gestelde doelen. Dat heeft geleid tot een prioritering van 13 veranderprojecten, waar we de komende jaren gefaseerd mee aan de slag gaan”.  

 

De projecten hebben betrekking op de interne organisatie en de ICT infrastructuur, maar ook op verbetering van het productaanbod, dienstenpallet en de wijze waarop de kantoren ondersteund worden. Tom vervolgt: “Een belangrijk project is bijvoorbeeld de invoering van een compleet nieuw verzuimmeldings- en casemanagementsysteem. Maar ook de ondersteuning van de sales-excellence van de kantoren staat in de top 5 van de projecten, evenals de inrichting van een compleet nieuwe providerboog voor het arbodienstverleningsbedrijf”  

 

In de volgende uitgaven zullen we met regelmaat verslag doen van de afzonderlijke projecten van het Inkomen bedrijf.

 

Ben je als adviseur nu al geïnteresseerd in de diverse initiatieven, of wil je meer weten van de strategiekaart? Neem dan contact op met Bas via bas.tewierik@heilbrongroep.nl of Tom via tom.ikink@mandaatassuradeuren.nl. Zij vertellen er graag meer over.

De Aandrijving_412

Bekijk hier de stratiegiekaart in het groot.

 

NIEUWE WEBSITE EERDMANS

 

Het online team van Diks/Alpina heeft de website van Eerdmans geanalyseerd en is tot de conclusie gekomen dat de perfomance (laadtijd) van de website op zowel mobiel als desktop ondermaats was. Zeker in deze tijd waar tegenwoordig meer dan 50% van de bezoekers via een mobiel op je website komen moet je ervoor zorgen dat je website snel kan laden. De website van Eerdmans had op Google Page Speed een score van 9 op een schaal van 100 voor mobiel gebruik.  

 

Na aanpassingen door het online team is deze score nu 100! Dit is een enorme verbetering. Hierdoor stijgt het gebruikersgemak en verwachten wij binnen 6 tot 12 maanden ook een hogere ranking binnen Google te kunnen behalen, doordat de performance van de website zo enorm beter is geworden.

 

Website Eerdmans voor de aanpassingen

 

Website eerdmans

Website Eerdmans after

 

Website eerdmans COPY

De Aandrijving

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...