HR | de mensen van alpina group


2 bergen

Stel jezelf eens voor

Hoi, Ik ben Xandra, 52 jaar en ik werk sinds begin 2020 bij Alpina Groep (eerst Heilbron Groep). Ik woon samen met mijn vriend Sander en onze twee katten. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt van het mooie Amersfoort naar het Brabantse Vlijmen, net onder de rook van het altijd gezellige Den Bosch. We wonen in een dijkwoning tegen een bosrand aan en er valt altijd wel wat te klussen (leuk) of te tuinieren (iets minder leuk) hier.

 

Wat doe je binnen Alpina Group?

Ik houd me bezig met de interne en corporate communicatie voor Alpina Group. Dat doe ik momenteel nog samen met mijn (externe/tijdelijke) collega Silvia. Binnenkort krijg ik ondersteuning in de vorm van een nieuwe vaste collega, Willeke. Dat is hartstikke fijn want er is zoveel te doen! Denk aan de positionering van Alpina (Group), de uitrol van de huisstijl, de filmpjes van Nieuws Uit de Koerswagen, de opzet van dit magazine, maar ook sponsoring en pers en PR vallen binnen onze scope. Daarnaast verzet ik veel werk voor het Cultuur Kernteam. Ook bij het regelen van het feest en de nieuwjaarsbijeenkomst hebben we een hoofdrol gespeeld. Daarnaast heb ik een adviserende rol richting de bedrijfsonderdelen als het om communicatie gaat. En nog veel en veel meer.

 

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik de vrijheid die ik krijg om zaken van begin tot het einde zelf op te pakken. Zeker nu we samengesmolten zijn tot 1 bedrijf moet er veel bedacht, ontworpen en opgezet worden. Ik vind het echt heel bijzonder dat we deze (ontwerp) fase kunnen meemaken. Er kan van alles zolang je maar initiatief neemt. Mijn rol is zowel adviserend als uitvoerend door alle lagen van de organisatie heen. Omdat dit echt een spilfunctie is heb ik met veel mensen contact; daar word ik blij van.  

 

De mensen van Alpina Group_833

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik het toch geflikt heb om die enorme berg de Ventoux te beklimmen (september 2021 met Alpina Group). Het heeft me letterlijk zweet en tranen gekost maar ik heb het wel gedaan. En dat terwijl ik wielrennen echt leuk maar klimmen echt vreselijk vind. Maar het was een ervaring om nooit te vergeten. Super leuk om collega’s eens op een andere manier te zien.

 

Met wie zou je graag 1 dag willen ruilen en waarom?

Met mijn vriend. Het lijkt me heel goed en leerzaam om eens te ervaren hoe een ander jou (mij) ziet. Of dat hetzelfde is als ik denk dat het is.   

 

Wat is je lijfspreuk?

Eh… dat zijn er meerdere. Zoals “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd” of “Het kan altijd erger”. Maar wat ik het meeste roep is toch wel “Hup met de geit”.

 

Hoe ziet jouw weekend eruit?

Het liefst ga ik niet te laat uit bed. Ingrediënten die er in ieder geval in moeten zitten zijn sporten (1 of 2 x) en lekker eten. Sporten kan in de vorm van wielrennen of kickboksen. Verder vind ik het gezellig om een stad te bezoeken, een concert bij te wonen of gewoon lekker te borrelen met vrienden.  

 

Wat wij nog niet van jou wisten…

Is dat ik in het verleden als entertainer in Ibiza heb gewerkt/gewoond en dat ik een redelijk fanatieke PSV-fan ben.  En verder: What you see is what you get.

 

 

Wil jij je ook opgeven voor deze rubriek? Stuur dan een mail naar communicatie@alpinagroup.com

 

Naar boven 
lange pagina_430

De mensen van Alpina Group

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...