IT | NIEUWS

 


2 bergen

Voor veel collega’s is het werk van IT vaak onzichtbaar. Gelukkig zijn er ook zichtbare veranderingen!  Ik neem jullie graag mee langs de ontwikkelingen die we met elkaar doormaken. We zijn inmiddels goed onderweg met het bouwen van één IT-organisatie voor Alpina Group. Er is al veel gebeurd, maar er komt nog veel moois aan…

 

De afgelopen periode hebben we veel energie besteed aan het bouwen aan één IT-organisatie en één manier van werken. Zo werken we bijvoorbeeld vanaf 1 februari allemaal met TopDesk om incidenten, verzoeken en changes af te handelen.

 

Nieuwe laptops en migratie

Intussen is het project waarin we 800 nieuwe laptops uitleveren in volle gang. Inmiddels (eind april) staat de teller op 350 uitgeleverde sets en het projectteam en onze leveranciers werken hard om de resterende werkplekken voor 1 juli uit te leveren. Op de achtergrond werken we aan de uitbreiding van het datacenter in Goes en Middelharnis om daar het volledige applicatielandschap opnieuw op te bouwen. Met deze complexe operatie zetten we belangrijke stappen als het gaat om het verhogen van onze weerbaarheid tegen cyberaanvallen en het verhogen van onze bedrijfscontinuïteit. 

 

Zakelijke aanvraagstraat

De software teams bouwen ondertussen door aan nieuwe functies in de Zakelijke Aanvraagstraat, het nieuwe Inkomensplatform, verbeteringen aan het particuliere assortiment (Voordeelpakket) en allerlei verbeteringen op het gebied van security en compliance.

 

Met de nieuwe Zakelijke Aanvraagstraat kunnen we onze klanten snel en goed voorzien van een aanbod voor hun zakelijke verzekeringen. Dit geldt zowel voor de ondernemers die zaken doen via Heilbron als voor ondernemers die via aangesloten adviseurs hun zakelijke risico’s willen verzekeren.

Het inkomensplatform zorgt voor een solide basis waarmee we maximaal effectief zijn in het ontzorgen van ondernemers en werknemers op het gebied van verzuim. We bieden hiermee een unieke dienstverlening aan alle betrokkenen in geval van verzuim. Door aandacht te blijven houden voor belangen van de werknemer, de werkgever, de zorgverlener en de risicodrager zijn we onderscheidend in deze complexe en grote markt. Het VoordeelPakket wordt de nieuwe basis onder de bediening van onze particuliere klanten. Ook hier zetten we belangrijke stappen op het gebied van assortiment en functionaliteit, security en compliance.

 

ASSU®

De introductie van ASSU® in de adviespraktijk helpt omonze klanten optimaal te ondersteunen. Door de inzet van ASSU® heeft de adviseur een gebruiksvriendelijke cockpit en overzicht van alle lopende verzekeringen en altijd een actueel klantbeeld. Hoewel dit project nog aan de vooravond staat, wilde ik jullie dit nieuws niet onthouden. In de komende maanden stellen we de exacte scope, de werking van processen en de randvoorwaarden om succesvol uit te rollen verder scherp.

 

Graag vertel ik in de volgende editie meer over het nieuws en de achtergronden binnen het IT-domein. Tot snel!

 

Gerwin Buth

CIO

Naar boven 
lange pagina_430

IT

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...